Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Spiegelreflex camera's

Ja, wie kent het tegenwoordig niet: de spiegelreflex. De nieuwste modellen zitten vol met extra's. Je hoeft geen natuurkundige te zijn, om zo'n schitterend apparaat aan te schaffen. In alle maten verkrijgbaar.
Een gemeengoed is het geworden, maar ook hierbij onderscheiden we het kaf en koren zogezegd. Je merkt meteen al aan de body met welke kwaliteit je te maken hebt. Je hebt de keuze uit een magnesiumbody of een plastic body. Het eerstgenoemde is natuurlijk gemaakt uit het sterkste materiaal, ideaal voor op vakantie en op reis. In eerste instantie spatwaterdicht, niet geschikt voor onderwaterfotografie. Of je bent van plan om een waterdichte hoes aan te schaffen, oftewel een onderwaterbehuizing. Dan heb je de ideale combinatie. Tegen zand, vooral het fijne strandzand is geen enkele body bestand. Investeer dus altijd in degelijke cameratas en vergeet een extra lensdop niet ter bescherming van je o zo kostbare lenzen.

 

Er zijn natuurlijk slimme fabrikanten die allerlei hulpmiddelen aanbieden om enigszins je camera tijdens je vakantietrips extra te beschermen. Denk maar aan screenprotectors en bodyprotectors. En niet te vergeten je lens protector, ook in allerlei variaties leverbaar. Meestal koopt men een uv-filter voor de lens, gelijktijdig met de aanschaf van de lens. Die blijft toch altijd krasgevoelig en het zou toch vervelend zijn als je bij thuiskomst streepjes in je perfect genomen foto waarneemt. Het belangrijkste blijft toch of dat je spiegelreflex camera perfect in je hand ligt. Test je camera voor aankoop volledig uit in de winkel. Tenslotte wil je er toch een paar jaar mee vooruit. Het aantal megapixels zegt uiteindelijk voor de helft iets over de foto. Hoe goed je camera ook is , de fotograaf doet het beslist.
Investeer wel in goed glaswerk (lenzen) als je toch betere kwaliteit foto's wilt. En kijk ook meteen welke geheugenkaarten er in je camera gaan. Voor vakantie fotografen hebben ze een leuk extraatje ontwikkeld om terug te kunnen zien waar men toch die unieke foto's gemaakt heeft: de geotagger. Hiermee wordt tijdsstip en locatie weergegeven gekoppeld aan de foto.
Vind je dit toch te veel van het goede, schaf dan toch een compact camera aan zonder al het gesleur van die lenzen en ingewikkelde instellingen.

 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.