Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Reisverzekeringen en fotoapparatuur

Ga je op vakantie of reis, dan zal je toch verzekerd moeten zijn. Is het alleen al niet voor jezelf, schade of diefstal van je apparatuur, dan misschien wel voor dekking van schade aan derden (aansprakelijkheid). Heb je kostbare apparatuur in bezit, controleer bij je reisverzekeraar wel tot welk maximaal bedrag je verzekerd bent in je basispakket. Vraag naar eventuele uitbreidingen (aanvullend) en kijk ook wat het basispakket inhoudt. In veel gevallen is de dekking voor waardevolle apparatuur niet groot genoeg om zowel een laptop en dure fotoapparatuur te dekken. Zeker in het geval van een foto-uitrusting van duizenden euro's (en daar zit je al snel aan als je een professionele camera met wat lenzen hebt) is een standaard reisverzekering vaak niet toereikend. In dat geval moet je kijken of je geen aparte kostbaarhedenverzekering af moet sluiten of dat een deel van je apparatuur onder de inboedelverzekering verzekerd is. Een klein aantal verzekeraars biedt de mogelijkheid om een percentage (meestal tien procent) van de totale inboedel ook buitenshuis te verzekeren.

 

soorten reisverzekering:

kortlopend; De kortlopend reisverzekering kan tot op de dag van vertrek worden afgesloten en verzekerd iemand van onvoorziene kosten. Als men korter dan 3 weken per jaar in het buitenland verblijft is het afsluiten van deze verzekering de goedkoopste de optie. Mits wel 3 weken opeenvolgend, daar men maar 1 maal poliskosten doorberekent.

doorlopende reisverzekering; Voordeel is dat je eenmalig een verzekering afsluit, in de regel lagere kosten. Veel verzekeraars bieden een aantrekkelijke korting als men aan het begin van het jaar automatisch het totaalbedrag van de verzekering overboekt. Het basispakket scheelt sterk per verzekeraar, controleer dus de kleine lettertjes. Een nadeel kan zijn dat je het ene jaar minder dan het andere jaar op vakantie gaat, dus soms betaal je meer dan noodzakelijk.

de lang op reisverzekering; Speciaal voor personen die van plan zijn om voor een langere periode naar het buitenland te gaan. Deze verzekering is populair bij backpackers.

groepsreis; Ideaal voor groepen van meer dan 10 personen, bijvoorbeeld bij een schoolreisje. Aan deze verzekering wordt vaak wel een limiet gesteld van een looptijd van 3 maanden.

zakenreis; Een speciaal soort verzekering. Deze valt namelijk niet onder de dekking van de standaard reisverzekring. Is aantrekkelijk voor personen die met regelmaat naar het buitenland gaan voor hun werk.

 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.