Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

De mooiste plekjes om te fotograferen

De hele wereld en het heelal vormen een onuitputtelijke bron van inspiratie voor fotografen. Bijna elk plekje op aarde heeft wel iets fotogenieks, zelfs van wat sommige lelijke locaties vinden kun je prachtige foto's maken. Juist door in steden niet de gangbare plekjes op te zoeken maar het echte leven in die stad op te zoeken zorgt ervoor dat je een prachtige indruk van de stad vast kunt leggen op de gevoelige plaat. Toch willen we een aantal van de geijkte mooie fotolocaties op deze site vermelden. gewoon omdat ze het verdienen.

Galapos eilanden; Deze eilanden behoren tot Ecuador. Met de boot kun je de verschillende eilanden bezichtigen. Deze vulkanische eilanden staan bekend om hun unieke planten en dieren.

Vietnam; Het bergdorpje Sapa. Adembenemende omgeving. Niet voor niets het mooiste gebied van Vietnam.

De Iguazu Watervallen; Ligt op de grens tussen Argentinie en Brazilie. De watervallen behoren tot de grootste ter wereld.

De Victoria Falls; Ligt op de grens van Zimbabwe en Zambia. Een watergordijn van 1708m breed, 100m hoog en hebben een valhoogte van 108m.

De Taj Mahal (India); Gelegen ten zuidwesten van Delhi, in het plaatsje Agra. Het mooiste monument aan de heilige Yamuna rivier. De Taj is 58 meter hoog en staat op een enorm (10.000m2) marmeren platform.

Grand Canyon Colorado( USA); In Arizona State. Schitterende gebergtes en prachtig natuurschoon.

De Piramides en de Sfinx (Egypte); Ligging ten Zuidwesten van Cairo. Behoren tot de wereldwonderen. De piramide van Cheops is de grootste.

Great Barrier Reef (Australie); Ligging in het Noord-Oosten van het land. Het grootste koraalrif ter wereld.

Rio; Van de favela's tot oude koloniale wijken en de stranden van Copacabana en Ipanema.

Socrota (Jemen); Een eiland van ongeveer 350 kilometer doorsnede en valt onder het Arabisch schiereiland. Schitterende landschappen en door z'n ge'soleerde ligging heeft het eiland bizarre planten en dieren.

Torres del Paine (Chili); Nationaal park, met indrukwekkende kliffen.

Chinese muur; Muur langs de Binnen-Mongolie. Een 6259 kilometer lange verdedigingswal die gebouwd is vanaf circa 200 v. Cr.

De zoutmeren van Bolivia; Grootste zoutmeren ter wereld met een totale oppervlakte van 12.000 km2.

Inca stad Machu Picchu (Peru); Een ongelooflijk mooi bouwwerk van tempels, gebouwd rond 1440.

Serengeti ( Tanzania); Gelegen ten Noord-Oosten van het Victoriameer. Deze streek is beroemd door de migratie die elk jaar plaatsvindt, waarbij ongeveer 1,5 miljoen planteneters zich verplaatsen omwille van de droogte.

Nabatean stad Petra (Jordanie); Inde buurt van Israel, ten Zuidwesten. Grote bouwwerken uitgehakt in rotsen.

Amazone oerwoud ( Brazilie); Grootste regenwoud op aarde. Hier leeft een grote diversiteit aan dieren en planten

 

Abu Simbel Tempel (Egypte); Gelegen aan de oever van het Nasser meer, ten Zuidwesten van Assuan. Twee massieve rotstempels van farao Ramses ll

De Halong Bay (Vietnam); In de Tonkin Golf, ten Oosten van Hanoi. De baai heeft een kustlijn van 120 kilometer. In de baai liggen 1969 kalkstenen eilanden. Verschillende van deze eilanden zijn hol, met enorme grotten.

Bora-Bora Island (Frans- Polynesie). Gelegen in het midden van de Stille Oceaan. Het mooiste eiland van de Pacific met grillige skylines en turkooizen lagunes.

De Duizend Pagodes Vlakte (Myanmar). Aan de rand van de Irrawaddy-rivier, ten Zuidwesten van Mandalay. Een divers landschap en authentieke bevolkingsgroepen. Bezoek ook Mingun met de overblijfselen van de grootste pagode ter wereld.

Fjorden en de Preikestolen klif (Noorwegen). In het westen van het land. Bergachtige kusten met diepe inhammen en steil oplopende rotsen. Het hardangerfjord is een fjord van 180 kilometer lang.

De rijst terrasvelden van Banaue (Filipijnen); Op het land Lucon, ten noorden van Manilla. Prachtige terrassen die 2000 jaar geleden zijn aangelegd.

Paaseiland (Chili); Bestemming in het midden van de Stille Oceaan. Bezoek de Moiai, hoge beelden van ruim negen meter hoog vervaardigd uit tufsteen.

Yellowstone National Park (US); In Wyoming State, ten Noordwesten van het land. Een van de meest populaire parken in de US. Het is eigenlijk een grote supervulkaan (caldera) met een doorsnede van 65 kilometer.

Girolata Kloof en de Piana rotsachtige inlaat (Corsica); Schitterende omgeving en mooie uitzichten. Hier vind u ook de �taffonie, natuurlijke hoelen waar de eerste mensen onderdak vonden.

Kalkstenen Bassins (China); Te zien op Huanglong, gelegen ten Noorden van de provincie Sichuan. Hier is werkelijk van alles te zien, watervallen, grotten en kleurrijke meertjes. Niet voor niets the place to be in China.

De Uluru, reusachtige monoliet (Australie); Te bekijken bij Ayers Rock. Rode rotsen steken uit hoog boven het vlakke woestijnlandschap. Vooral zonsop- en zonsondergang is hier fantastisch mooi.

De keizer Qin en zijn terracotta leger (China); Plaats Xian. Keizer Qin wordt gezien als eerste keizer van China. Het bouwwerk is bedoeld als ondergrondse weergave van het heelal.

Opera House (Sydney); Dit gebouw lijkt op een enorm zeilschip aan de buitenkant, ontworpen door Jorn Utzon.

De Verboden Stad (China); Plaats Beijing. Bestaat uit de Hemeltempel en meerdere bouwwerken.

De Petronas Towers (Maleisie); Plaats Kuala Lumpur. Torencomplex die behoort tot de hoogste gebouwen ter wereld.

De Moskee van Djenne (Mali). Plaats Djenne, ten Oosten van Bamako.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.