Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Live view op fotocamera's

De Live View mode op uw spiegelreflex camera stelt u in staat de scene in real time op het scherm te bekijken. De Live View mode maakt het makkelijker om foto's te maken vanuit moeilijke posities of met een statief.
Toch wel handig als je bijvoorbeeld tijdens een concert in de drukke menigte foto's maakt met je spiegelreflex. Het beeld kan 5 tot 10 keer worden vergroot om te helpen bij het handmatig scherpstellen. De fabrikant Sony was een van de eerste die met Live View op de markt kwam. Daarna volgden vele anderen met dit unieke concept. Tegenwoordig is Live View niet meer weg te denken, maar is weer aangepast. De nieuwste camera's hebben een dubbele optie; Live View en een kantelbaar scherm. Dan ben je zogezegd alle moeilijke situaties de baas en geeft onbeperkte vrijheid in het maken van foto's. Je kan eindelijk je creatieve ideeen ten uitvoering brengen.
Ook bijzonder makkelijk als je een foto neemt, terwijl je door je knieen zakt. Dan zie je je onderwerp eens met een ander perspectief, ideaal dus voor natuurfotografie.

 

Er is nog een uitbreiding hierop; De fabrikant Aputure levert een los scherm de Gigtube, die dient als extra zoeker (Live View) voor de spiegelreflex camera, maar dan wel 100m draadloos. De zender wordt op de hotshoe bevestigd en middels een snoer met de camera verbonden. De ontvanger is eenvoudig in de hand mee te nemen. De prijs ligt rond de 300 euro.
Website: www.aputure.com

En een variant hierop is Hector ( fabrikant Phottix); de Live View afstandsbediening met kleurenscherm. Toepasbaar op bijna alle DSLR's.
Uitermate geschikt voor natuurfotografie, zet de camera op een open plek en laat de natuur zijn ongestoorde gang gaan. Ook voor macrofotografie, focus en schiet zonder de elementen te verstoren. En heel goed toepasbaar bij straat fotografie, leuk als candid camera! Prijs rond de 100 euro.
Website: www.phottix.com
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.