Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Kitlenzen gebruiken op vakantie

Bij een camera body hoort natuurlijk een lens. De keuze is vrij divers. Je hebt de keuze uit zoomlenzen of lenzen met een vast brandpunt. Bij een eerste aankoop kiest men in de regel voor een kitlens, meestal bijgeleverd bij een instap spiegelreflexcamera. Dit is een zoomlens met een brandpunt vanaf ongeveer 17mm tot gemiddeld 50mm. Deze lens volstaat in de meeste situaties voor de amateur. Kies je uiteindelijk toch voor een betere lens neem dan een lens met een vast brandpunt. Deze zijn uitermate scherp en vertonen weinig afwijking. DIt stukje kwaliteitsglas kost natuurlijk beduidend meer. In allerlei maten verkrijgbaar en bedoelt voor de gevorderde fotograaf.
Er zijn ontelbaar veel situaties te bedenken tot aanschaf van bijvoorbeeld een 70-300mm zoomlens ten opzichte van een standaard kitlens. Wil je net die ene kasteel op de foto, kom je net niet ver genoeg met je bereik. Of zie je net die zeldzame vogel in de verte krijg je hem niet in zijn geheel in de zoeker. Of je wilt meer groothoek, bezoek je die mooie kathedraal krijg je alleen het hekwerk op de foto. Het mooie is dat je zogezegd bij een wijde foto nog genoeg kan croppen oftewel snijden voor die ultieme foto.
Dan heb je ook nog de macro-lens voor als je in de jungle die boomkikker perfect op de foto wilt hebben of die mooie paarse bloem. Genoeg keuze dus.

 

Let bij de aanschaf van de juiste lens ook op de grootte van een voorzetfilter. Een uv filter beschermt je lens het goedkoopst tegen krassen. Voor een standaardmaat moet je rekenen op ongeveer een tiende van de aankoop van je lens. Dat is snel terugverdient. Neem je een instelbaar polarisatie filter, dan krijg je die bloedmooie water, lucht en landschapsfoto's. Denk maar aan het bladstille riviertje met die knalblauwe lucht.
Laat je eigen goed voorlichten bij de aankoop, waar je beste mee uit te voeten kan op vakantie. Maak er uiteindelijk een droomreis van.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.