Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Kinderen fotograferen op vakantie

Kinderen fotograferen blijkt soms lastiger te zijn dan het is. Kinderen zijn spontaan, beweeglijk of snel afgeleid. Je weet wel wat voor moois je er voor terug krijgt, schitterende poses en een vrolijke boel.
Kinderen hebben in de regel meer moeite om hun concentratie vast te houden. Zorg zeker voor een speelse fotosessie en houdt het niet te langdradig. Blijf vooral energiek en betrek de kinderen zoveel mogelijk met het maken van de foto's. Probeer ze laten kiezen welke locatie ze misschien ook interessant genoeg vinden. Een plek waar gespeeld kan worden, is zeker aan te bevelen.
Neem vooral voldoende tijd om kinderen op hun gemak te stellen. Zijn het niet je eigen kinderen die je fotografeert, neem dan genoeg tijd ter kennismaking.

Fotografeer kinderen vooral vanaf hun hoogte en betrek de ouders of familie erbij. Zijn er meerdere kinderen bij een fotoshoot, begin dan eerst bij het oudste kind. Of laat papa of mama het poseren eerst voordoen of maak een aantal foto's eerst samen met de ouders. Houdt wel rekening met een kortere sluitertijd. Kinderen zijn nogal beweeglijk.

 

Zorg voor een onscherpe achtergrond, dit maakt de foto af. Bij veel compact camera's heb je de keuze uit voorinstellingen (scenes genoemd), met als perfecte instelling �portret� of �kids�. De camera bepaalt dan aan de hand van allerlei meetpunten, de meest ideale foto. Makkelijker kan haast niet. Het resultaat is dan vaak al verbluffend. Een techniek waar je niet teveel op moet vertrouwen is de zogenaamde multiburst. In dat geval laat je de camera een aantal foto's achter elkaar maken. Vaak zie je achteraf dat juist 'het' moment niet vastgelegd is, maar tussen twee genomen foto's ingevallen is. Goed focussen en op het juiste moment afdrukken is, zeker bij een spiegelreflex, vaak de beste methode.

Boeken:
� Digitale fotografie: Kinderen ( schrijver Kees Krick). Het boek bevat veel tips en voorbeeldfoto's van ervaren fotografen die verklappen hoe je pakkende kinderfoto's maakt.
� Children's Portrait Photography Handbook (writer Bill Hurter). Praktische technieken komen aan bod en gericht op kinderen van alle leeftijden.
� Photographing Children And Babies (writer Michael Heron). Technische, maar ook verschillende portretstijlen komen aan bod.
� Fotograferen voor kids ( Van Duuren media). Dit leuke en praktische werkboek laat zien, voor kinderen van 9 t/m 14 jaar, waar je op moet letten om een gewoon kiekje tot een geslaagde foto te maken.

Tip: Kijk op www.flickr.com voor voorbeelden van kinderfotografie.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.