Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

iPad toepassingen voor reisfotografie

De iPad van Apple is niet alleen handig om mee te surfen, mailen of spelletjes te doen, je kunt hem ook steeds beter inzetten als tool om op vakantie je foto's alvast mee te bekijken, te bewerken en in te delen. In de appstore van Apple vind je steeds meer programmaatjes die bedoeld zijn om foto's te bewerken. Dat maakt het ineens een stuk interessanter om je iPad binnen je hele workflow te betrekken. foto's die je op vakantie gemaakt hebt kun je op lokatie of op de terugweg in vliegtuig of trein alvast uitzoeken, bewerken en tags toevoegen mits je daarvoor uiteraard de juiste software op je iPad hebt ge´┐Żnstalleerd. Je ziet een enorme groei in het aantal apps voor de iPad om foto's mee te bewerken. Ook grote spelers als Adobe hebben de iPad markt bestormd.

Vanwege het ontbreken van een USB-aansluiting op de iPad 1 en iPad 2 zul je de foto's via iTunes of Apple's Camera Connection Kit op de iPad moeten zetten. Rechtstreeks je camera aan de iPad koppelen is zonder dit accessoire niet mogelijk en een SD-kaart of ander soort geheugenkaart kun je ook niet direct in de iPad stoppen.

 

Als je eenmaal je foto's hebt ge´┐Żmporteerd op je iPad dan besef je hoe geweldig je foto's er al uitzien dankzij het scherm. Vanwege de beperkte schermgrootte en de lagere processorkracht zal het bewerken van foto's nooit zo uitgebruik kunnen als op je PC of Mac. Je merkt dan dat de iPad toch duidelijk te kort komt. Om wat standaardbewerkingen te doen, labels toe te voegen en je foto's in te delen voldoet de iPad uitermate goed. Dit zijn over het algemeen werkzaamheden waarvoor je niet perse een zware computer nodig hebt. Het uitvoeren van deze talen voordat je thuis bent zorgt ervoor dat je je tijd efficienter benut en eenmaal thuisgekomen bent feitelijk alleen de meer gecompliceerde bewerkingen hoeft uit te voeren, als dat al nodig is.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.