Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

Foto gadgets

Een overzicht van leuke gadgets die je toe kunt passen tijdens of na vakantiefotografie:

Eye- fi pro x2
Een geheugen kaart met extra's is de Eye-fi Pro X2. Als je deze geheugenkaart in je camera stopt, maakt de kaart verbinding
met de dichtsbijzijnde wifi hotspot. Daarna verzendt de kaart automatisch je opgeslagen foto's naar je PC, MAC, iPhone, iPad, Twitter of Facebook. En let op: daarna maakt de kaart automatisch opslagruimte vrij door de overgezette foto's van de kaart te verwijderen. Dit betekent dus een onbeperkte geheugen capaciteit. Plus de foto's krijgen ook een zogenaamde geotag mee, zodat je in een programma zoals Picassa precies kunt zien waar je foto's zijn gemaakt. In de iTunes store is er zelfs een applicatie verkrijgbaar die perfect werkt met je iPhone of iPad. De vanafprijs van 100 euro voor 8Gb valt reuze mee.

 

Mobiele printer
De Polaroid PoGo is een handig printertje als je alvast wat wilt uitprinten tijdens je vakantie. Deze gadget is van een zeer klein formaat en heeft een usb aansluiting. Werkt ook via een bluetooth verbinding en haalt zo je foto's van je telefoon binnen, klaar om uit te printen. Prijs ligt rond de 40 euro.

Flip-bag
De Fkip-bag is een soort spiegeltje. Handig als je in een moeilijke positie bent, als je niet door je zoeker of Live-view scherm kan kijken. In allerlei standen open te klappen en die ook nog eens je LCD- scherm meteen beschermt.

Manfrotto Pocket statief
Als je toch je camera stabiel wilt neerzetten met behulp van een klein statief, dan is dit een ideaal hulpmiddel. In uitgeklapte stand kan je dit statief in verschillende standen positioneren en eventueel licht voorover of achterover laten hellen. In ingeklapte stand laat je dit statief gewoon onder je camera zitten, kost zo rond de 30 euro.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.