Fotograferen op vakantie

alle onderwerpen (index)over onslinks

 
     
 

De beste tips en informatie voor reisfotografie

 
 

3D-fotografie toepassen bij reisfoto's

In de 3D fotografie draait het natuurlijk niet alleen om de reproductie op een beeldscherm, een 3D scherm wel te verstaan. De foto's gemaakt in 3d wil je natuurlijk ook uitprinten. De fabrikant Fujifilm, bekend van de Fujifilm Real 3D W1 en de nieuwere W3 fotocamera, levert sinds kort ook professionele 3D printers. De Fujifilm DPR-1 is zo'n printer die in de nabije toekomst compatibel is met allerlei merken camera's. Voornamelijk geplaatst in pretparken en op evenementen. Het kost een ontzettend vermogen om zo'n printer zelf aan te schaffen. Voorlopig zal de consument het 3D printen uitbesteden aan een online afdrukservice, zoals de Fujifilm online fotoservice.

Het grootste verschil tussen een 3D foto en laten we zeggen een normale (2D) foto, zit in de diepte die je waarneemt. Onze ogen sturen een signaal naar de hersenen, elk oog ziet de omgeving vanuit een net iets andere hoek. Daarom kunnen we diepte waarnemen. 3D fotografie is een techniek, waarbij de camera niet met 1 lens, maar met 2 lenzen tegelijk een opname maakt. Met diverse technieken kunnen deze verschillende beelden aan beide ogen afzonderlijk getoond worden, waardoor de foto weer diepte krijgt.

 

Er zijn ook 3D lenzen los te koop voor je micro four thirds camera, de Lumix G- serie. De prijs van deze lens ligt rond de 200 euro.
Voor de Canon spiegelreflex en andere merken heeft de fabrikant Loreo, ook verschillende 3D lenzen. Te bestellen op deze site: www.fotografie-in-3d.nl. Ben je in het bezit van de Sony NEX-5 of NEX3 fototoestel kun je met behulp van Nvidia 3D Vision software ook die beelden in de nabewerking maken.

Heb je een combinatie van fototoestel en videocamera nodig. Kies dan voor de Aiptek 3D i2 camcorder. Deze beschikt over twee lenzen die samen een stereocopisch beeld vormen. Consumenten prijs vanaf 150 euro. Een zeer compact toestel. Bij het bekijken van je genomen materiaal is een 3D bril wel noodzakelijk.
De goedkoopste manier is om je genomen foto's op een Nintendo 3DS te tonen. Deze worden zelfs al gebruikt in 3D foto- exposities. Hiervoor heb je namelijk geen speciale bril of TV nodig. Mede hierdoor wordt het beeld nog intenser, waardoor de beleving nog realistischer en intenser wordt.

Om deze beleving ook met je IPhone te hebben is er een accessoire hiervoor op de markt, genaamd de i3DG. Het is een accessoire die je op je IPhone moet zetten, dat bestaat uit een aantal half-doorzichtige spiegeltjes die schuin op je beeldscherm staan.
 

 
 
alle onderwerpen
accu's
architectuur fotografie
afdrukken van foto's
blauwe uur
bridge camera's
camera instellingen voor beginners
camera reiniging
camerastanden
compactcamera vs. DSLR
filmen in HD
filters
flitsers
fotograferen in 3D

full frame of APS-C
gadgets
geheugenkaarten
geotagging
HDR
histogram
iPad
kinderen fotograferen
kitlenzen
lightroom
live view
macrofotografie
mooiste boeken over fotografie & reizen
mooiste plekjes

nachtfotografie
onderwater fotograferen
online opslag
panoramafoto's
RAW-bestanden
reisfotografie
reisverzekering
soorten lenzen
spiegelreflex camera's
statieven
tassen
timing
wegwerpcamera's
zwart-wit foto's

© 2019 Fotograferenopvakantie.nl. Alle rechten voorbehouden.